رضا فدافن
بعضی چیزها را بارها باید نوشت. بعض مطالب را باید مکرراً گوشزد کرد. مگر مسئولان ارشد شهرستان گوشه چشمی به رسانهها ندارند؟ آقای مسئول، خانم مدیر حواستان به تیغ دو دم کرونا و گرانیها هست؟ حواستان هست که مقام معظم رهبری از گرانیها میگویند و تاکید دارند که همه چیز ربطی به تحریم ندارد؟
حواستان هست ایشان از گرانیها گفتند و حتی اشاره به پوشک هم داشتند؟ این را نوشتم تا بدانید از عالیترین فرد این کشور تا اقشار مختلف با درد گرانی آشنایند. این درد با بودن کرونا بدتر هم میشود. آقایان و خانمهای مسئول خطه کاشمر و ترشیز حواستان هست که کرونا و گرانی در حال بیداد است؟
اگر حواستان هست یک سئوال، حواستان هست در این گرانی و درد کرونا بسیاری از نظر معیشتی دچار مشکل میشوند! اینان توان تامین مایحتاج خود را ندارند چه برسد به پرداخت اقساط مختلفی که در زندگی دارند. و ناگاه در یک عصر یا شب یکی زنگ میزند که هی فلانی این تعداد قسط شما عقب افتاده است. آقای مسئول ، خانم مدیر این موضوع را درک میفرمایید؟ شما در قرنطینه هستید، بیپول هستید، درد معاش دارید. حقوق نگرفتهاید ولی بانک انگار نه انگار، حواسش به دریافت اقساط است. یقیناً دریافت قسط واجب است و یقیناً پرداخت دیون اوجب واجبات است، ولی عزیز بانکنشین حواست به گرانی و کرونا و قرنطینه هست؟
وقتی سیلی میآید و یا حادثهای غیر مترقبه کشاورزی و باغداری و دامداری را دچار مشکلی میکند، شاهدیم که بانک کشاورزی در مواردی مهلتهایی برای پرداخت دیون به کشاورزان و باغداران و دامداران و فعالان حوزه کشاورزی میدهد، حتی برخی ادارات به مناسبتهایی دریافت اقساط را به تعویق میاندازند، چرا این مهم در دستور کار بانکها قرار نمیگیرد؟ به خداوندی خدا سخت است تنت در هزارتوی درد کرونا باشد و گرانی هم بیداد کند و از نظر اقتصادی در فشار باشی و یکی زنگ بزند و برایت از بخشنامهها بگوید و بگوید که دایره حقوقی این کار و آن کار را میکند.
این موضوع را به دفعات از سال گذشته در این نشریه در قاب و قالب یادداشتهای مختلف مورد اشاره قرار دادیم. با واسطه و بیواسطه موضوع را به مقام آگاهی در فرمانداری منعکس کردیم. به دوستان امنیتی و نظارتی هم موضوع با واسطه و بیواسطه منعکس شده است. بیتعارف همه میدانند که گرانی و کرونا حال بسیاری را درگیر خود کرده است، از انصاف به دور است که بانکها برای وصول مطالباتشان اعمال بار روانی بکنند. عزت وامگیرندگان را مد نظر قرار بدهید. دوستی تعریف میکرد پزشک معالجش برای درمان کرونایش به وی گفته سعی کن گوشت و ماهی و آبمیوه بخوری! بنده خدا گفته با کدام پول اینها را تهیه کنم؟
آقای دایره حقوقی بانک فلان و بهمان، امید درآمدت به حدی باشد که دغدغه گرانی را نداشته باشی، ولی بدان خیلیها دغدغه دارند. باور بفرمایید فردی که از شصت قسط وامش مثلاً چهل قسط را داده است یقیناً بیست قسط دیگر را هم خواهد داد. بنده خدا قصد ندارد فرضاً از طریق فرودگاه کاویان پرواز شرق، به کانادا فرار کند و پناهندگی بگیرد و تغییر تابعیت بدهد و مثلاً بشود خاوری! آخر پدرآمرزیدهها کسی که کرونا گرفته و دغدغه قرنطینه و تامین حداقلها را دارد چرا درگیر بار روانی صحبت با فردی میکنید که با هزار و یک لطایفالحیل قصد دریافت اقساط را دارد!؟ بیچاره ضامن وام.
امید امام جمعه دیارمان و ائمه جماعات و روحانیت و روحانیون دیارمان اسیر وام بانکها نباشند و اگر هستند امید توانایی بازپرداخت به موقع اقساط را داشته باشند! ولی بزرگواران یقین در رصد وضع جامعه متوجه شدهاید که بسیاری این توان را بسان شمایان ندارند. امید نماینده عالی دولت و معاونان ایشان اسیر وام بانکها نباشند و اگر هستند امید توانایی بازپرداخت به موقع اقساط را داشته باشند! ولی بزرگواران یقین در رصد وضع جامعه متوجه شدهاید که بسیاری این توان را بسان شمایان ندارند. یقین امام جمعه و روحانییان و فرماندار و اهالی فرمانداری با دقتی خاص اوضاع جامعه را تحت نظر دارند و از کمیت و کیفیت وام و پرداخت اقساط باخبرند!
امید نماینده مردم خطه ترشیز هم اسیر وام بانکها نباشد و بر فرض بودن بتواند اقساطش را بدهد، یقین ایشان هم بسان امام جمعه و فرماندار و روحانیهای دیارمان حواسش به مشکلات ریز و درشت مردم در ایام گرانی و کرونا هست و دغدغهمند است و از بانکها میخواهد در دوران سیاهی کرونا و قرمزی گرانی به مردم بیشتر مهلت بدهند. همین امید را میتوان برای دادگستری و دادستان و قضات داشت. میتوان برای مقامات امنیتی و انتظامی و نظارتی داشت. میتوان برای همه مسئولان و مدیرانی که دغدغه مردم را دارند داشت. یقین همه مسئولان و مدیران کلان و خرد کاشمر و ترشیز گوشه چشمی به رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی دارند.
همه مردم را ولینعمت خود میدانند و برای این ولینعمتان خود یقیناً بهترینها را آرزومند هستند. از فرماندار محترم کاشمر و فرمانداران سه شهرستان دیگر خطه ترشیز استدعا میشود از بانکها بخواهند کمی تا قسمتی بیشترک با مردم راه بیایند و سوهان روح نباشند. نمیدانم چیزی به نام شورای بانکها وجود خارجی دارد یا نه؟ بر فرض بودن لطفاً در آن این موضوع مطرح شود. بر فرض نبودن، لطفاً یک جلسه اضطراری برگزار شود و شرایط برای حضرات بازگو شود. یقین میتوان این مهم را در رده استان و کشور هم مطرح کرد. کاش دولت تدبیر و امید تدبیری برای ایجاد امید برای این مهم اتخاذ میکرد.
در کنار بحث بانکها و اصرارشان برای دریافت به موقع اقساط (که به حق است ولی امان از گرانی و کرونا) باید به اصرار شرکتهایی که قبض صادر میکنند برای دریافت دیونشان اشاره کرد. نمیدانم با این مشکل مواجه شدهاید که به هر دلیل قبضی از گاز و برق و تلفن و آب را پرداخت نکرده باشید و متوجه شوید خدمات مربوطه قطع شده است؟ به شخصه این مورد را تجربه کردهام. دردناک است. زندگی آدم آن هم مریضدار در این لحظات عملاً فلج است. شرکت صادر کننده قبض نوعاً محق است. خدماتی داده است و طلبی دارد. ولی این میان مسایلی است که میتوان نرمشهایی نشان داد.
مثلاً مبلغ طلب به فرد به هر دلیل اعلام نشده است. بنده خدا قصد فرار که ندارد. زشت است طرف در اوج یک بیماری دغدغهمند وصل شدن خدماتی خاص باشد که به علت عدم پرداخت به موقع قطع شده است. مهندسی افکار عمومی یک ضرورت است. حواسمان باشد که هر شرکت ارائه کننده خدمات در میان مردم دارای میزانی از اعتماد اجتماعی است. برای تقویت این اعتماد اجتماعی فعالیتهای زیادی شده است. هنوز بابابرقی یادمان است. هنوز تبلیغات مربوط به شرکت گاز یادمان هست. بحث سازمان آب یادمان هست. این سرمایه را نباید در این دوره گرانی و کرونا با اعمال شدید قانون از دست داد. باید درک کرد مشکل مردم را.
امید مسئولان بانکها بیشتر حواسشان به مشکلات مردم باشد. مردم را خاوری نبینند. البته باید از صندوقهای قرضالحسنه دیارمان تشکر کرد که بیشتر حواسشان به دغدغههای مردم هست. امید شرکتهای که برای دریافت هزینه خدماتشان قبض صادر میکنند (اعم از کاغذی و پیامکی) هم حواسشان به مشکلات معیشتی و بیماری کرونا باشد. امید این آخرین باری باشد که در این رابطه مطلبی در این نشریه نوشته میشود. امید امام جمعه دیارمان و روحانیت و روحانیون این خطه از مسئولان بخواهند بیش از پیش حواسشان به تاثیرات گرانی و کرونا بر معیشت مردم باشد. رعایت همین نکات خود یک رزمایش مومنانه و اوج مواسات است.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ورود برای ارسال نظر
ارسال نظر به عنوان مهمان